GLOBINSKO ALI KEMIČNO ČIŠČENJE

Se še spomnite, kakšen je bil vaš avtomobil, ko ste ga novega pripeljali iz trgovine? Kako je dišal, se svetil, in kako brezhibna je bila videti njegova notranjost? Z globinskim in kemičnim čiščenjem notranjosti lahko poskrbite, da bo takšen tudi sedaj – da boste ponovno z veseljem sedli vanj in imeli občutek, da je vozilo kot prerojeno.

Kemično in globinsko čiščenje vozila izvajamo z najsodobnejšimi aparaturami in čistilnimi sredstvi, ki temeljito očistijo, a hkrati ne poškodujejo materialov. Postopek temeljitega kemičnega čiščenja je natančen in zaradi tega tudi dolgotrajen, zato je zanj nujna predhodna rezervacija oziroma naročilo. Kemično čiščenje CELOTNEGA VOZILA (strop, armatura, tapete, sedeži, tla, prtljažnik…) traja okoli 8 ur, zato je najbolje vozilo prevzeti naslednji dan. Delno kemično čiščenje (npr. samo sedeži ali tepih) pa običajno traja med 3 in 4 urami.

Tako dobro počutje med vožnjo kot skrb za odlično ohranjenost vašega avtomobila zahtevata temeljitejše čiščenje, kot ga lahko zagotovite sami. Ne le, da za globinsko čiščenje ter kemično čiščenje doma nimate niti pravih naprav, niti pravih čistil, temveč se marsikdo tudi nima časa posvetiti čiščenju jeklenega konjička za celih osem ur ali še več. Če želite, da bo vaše vozilo spet sveže in kot novo, je torej potrebno poskrbeti za profesionalno izvedbo čiščenja. Priporočamo vam jo v povprečju dvakrat letno – odvisno od vaših navad pri vožnji ter seveda od uporabe vozila.

Kdaj je potrebno globinsko oziroma kemično čiščenje?

Nekateri se zanj odločijo pred prodajo avtomobila, saj vedo, da ga bodo tako lažje in bolje prodali, drugi pa so nekoliko bolj osredotočeni nase – čist avtomobil želijo enostavno zato, da lahko v njegovi popolnosti uživajo sami. Še zlasti to velja za ljudi, ki preživijo v svojem jeklenem konjičku oziroma na poti veliko časa, ter za družine z majhnimi otroci.

Vsi vemo, da je v avtomobilu več umazanije, kot je opazimo na prvi pogled. Pesek, prah na vidnih površinah, lase in živalske dlake lahko delno odstranite sami, a v celoti vam to ne bo uspelo. Še več je težav z avtomobilom, v katerem včasih med vožnjo tudi jemo in pijemo, kaj šele kadimo – umazanija se zažre tako v tekstil kot v plastiko, in poleg vidne umazanije se v njiju kopičijo tudi neprijetne vonjave. Hkrati lahko kemično čiščenje avtomobila poskrbi tudi za madeže, ki jih sami ne morete odstraniti, ne da bi poškodovali površino – in ti niso pogosti zgolj na preprogah, temveč tudi v prtljažniku, na sedežih, tekstilu na notranji strani vrat in na notranji strani strehe avtomobila.

Kaj pa avtomobili, ki niso garažirani, temveč tudi pozimi stojijo zunaj?

Pri teh se v notranjosti, zlasti na tekstilni oblogi stropa avtomobila, pogosto pojavijo drobne pikice plesni. Sprva so videti neškodljive, a če želite preprečiti njihovo širjenje, je potrebno poskrbeti za temeljito globinsko čiščenje. To zagotavlja neke vrste dezinfekcijo avtomobila, ki ni nujna zgolj zaradi higienskih ter zdravstvenih razlogov, temveč tudi zato, da vozilu podaljšamo življenjsko dobo.

V Vulkanizerstvu Groš smo certificirani za globinsko in kemično čiščenje, zato ste lahko prepričani, da boste vaše vozilo predali najboljšim strokovnjakom. Pri svojih storitvah se zadovoljimo zgolj z najboljšimi rezultati, zato uporabljamo zgolj specializirana visoko kakovostna čistila, ki ne vodijo v poškodbe materialov. Poleg neagresivnih čistil, prijaznih tako avtomobilu kot zdravju ljudi, uporabljamo tudi profesionalne čistilne naprave, ki nam omogočajo, da se posvetimo vsakemu trdovratnemu madežu in prikriti umazaniji, pa naj bo ta na tekstilu, usnju, plastiki ali lesu.

V Vulkanizerstvu Groš poskrbimo za čistočo in svež zrak v osebnih vozilih, kombijih in tudi poltovornjakih. Naše čiščenje pa je tako temeljito, da po njem v vašem avtomobilu niti forenziki ne bi našli nobenega dokaza, da je v vašem avtomobilu sploh že kdaj kdo sedel. Pokličite nas, rezervirajte svoj termin, in se prepričajte tudi na lastne oči!