Se vam je ob pogledu na vaš avto kdaj zadelo, da je barva videti izprana in brez sijaja? Vas moti, da so na avtomobilu drobne praske od grmičevja, ki jih oko drugih ne vidi, vi pa ste nekoliko bolj natančni in opazite prav vse? Poliranje avta bo poskrbelo, da bo lak ponovno zasijal, in se bodo sosedje ponovno nevoščljivo obračali za vašim avtomobilom.

Poliranje vozil predstavlja nadgradnjo pranja vozila, njegova vloga pa je dvojna: kratkoročno gledano poskrbi za bleščeč videz avta, dolgoročno pa za njegovo zaščito in dolgo življenjsko dobo. In kljub temu, da so avtomobile ljubitelji svojih konjičkov včasih ročno polirali doma, danes to ni več mogoče – s tovrstnim ravnanjem lahko naredimo več škode kot koristi. Dandanes se polira s pomočjo prefinjenih orodij, postopek pa je več stopenjski – torej se je bolje naročiti na profesionalno poliranje vozila, saj enakega rezultata doma ne bi dosegli, pa četudi bi se mučili več dni.

Poliranje avta odpravi drobne poškodbe laka kot so udarci peska ali kamenčkov, rise grmičevja, obledelost zaradi vpliva UV žarkov, zaradi smoga, soli, dežja, drevesnih sokov in smol, onečedenja ptic, čiščenja v avtomatski avtopralnici, zračne rje …

Kdaj se je najbolje odločiti za poliranje avta? Postopek je pri pogosti uporabi avtomobila potrebno izvesti večkrat letno, še zlasti, če avto ni garažiran ter je tako izpostavljen okoljskim dejavnikom tudi takrat, ko stoji – tako poleti kot pozimi. Marsikdo se odloči za poliranje avtomobila ob nakupu. Če gre za rabljen avtomobil, si namreč želijo sijaja, kot smo ga vajenih pri novih vozilih, pri vozilu, ki je ravno prišlo iz tovarne, pa je poliranje smiselno zaradi dodatne zaščite laka in dodatne globine barve.

Poliranje avta je dlje časa trajajoč postopek, saj je potrebno avtomobil najprej temeljito oprati oziroma očistiti, šele nato se lahko prične priprava na poliranje vozila. V sklopu te je potrebno natančno zaščititi vse nekovinske dele avtomobila, torej vso plastiko in vse gumijaste obrobe. Nato se prične večstopenjski postopek poliranja, kjer se uporablja paste z različno granulacijo in tako mehke polirne krpe, da se zdi, kot bi vozilo loščili z najbolj fino svilo. Avtomobil se nazadnje zaščiti z voskom, ki je namenjen tako imenovani nano zaščiti vozila – nanotehnologija namreč omogoča najboljšo in najbolj sodobno zaščito vozila.

V vulkanizerstvu Groš opravlja poliranje vozil strokovno usposobljeno osebje, katerega profesionalnost in znanje dokazuje tudi opravljen strokovni certifikat. Za loščenje uporabljamo polirne paste najvišje kakovosti, ki učinkovito odstranjujejo umazanijo, odstranjujejo manjše praske ter učinkovito zaščitijo. Tako vašemu avtomobilu povrnemo sijaj, ki si ga zasluži.

Vulkanizerstvo Groš vam priporoča tako klasično poliranje avta kot dodatno keramično zaščito laka, ki bo poskrbela, da bo vaš avto dolgo varen pred zunanjimi vplivi. Pri tem vam jamčimo zaščito laka s kar dve letno garancijo, zato gotovo nimate razloga, da nam ne bi zaupali – nenazadnje so bleščeči se avtomobili naša strast, ki smo ji popolnoma predani.